dimecres, 18 de febrer del 2009

Visita a una casa de pagès suïssa

La Loida i la Nuri van venir el cap de setmana del 7 de febrer, i vem aprofitar el fet que feia molt mal temps i que tant a elles com a mi ens encanten els animalons per canviar els plans i visitar una casa de pagès típica suïssa, és a dir, típica en el sentit que solen oferir servei d'hosteleria (ja sigui restaurant per menjar o allotjament) i, en molts casos, un centre hípic més o menys gran.
O sigui, que si un dia et trobes perdut/da per una solitària muntanya suïssa, i mort de gana, quan vegis el que et pugui semblar una casa de pagès, respira perquè de ben segur hi podràs menjar alguna cosa calenta i passar-hi la nit (potser al paller, perö ben cömode i calentó/na...).
Total, que com la Nuri és una gran amazona, ben aprofitar l'ocasió...



Quina troupe...

L'entrada sempre és lliure, pots estar amb els animals sense problema sempre i quan siguis respectuós.Mira que ens hi vem trobar: uns cadells simpatiquíssims, amb unes ganes de jugar imprescionants, cavalls estranyament peluts i pollinets acabats de néixer, entre d'altres.



I després cap a Saignelegier, que feien una ruta amb cavall sota la lluna plena i una posterior festa regional coneguda a nivell estatal, ja que van venir persones de tota Suïssa.
Malauradament no vem tenir l'oportunitat de fer-la per nivell d'equitació de les meves companyes, la qual cosa vem aprofitar per... anar a menjar una fondue!! I esperar que tornessin els jenets.



Quan ens vem donar compte, havia caigut 2 pams de neu i la cosa no pintava gaire bé... així que vem haver de canviar la festa equina per la festa nocturna delemontana. Aixö sí, abans, un llaaaarg viatge fins arribar, ja que vem haver de posar les cadenes als cotxes i anar a 40 Km/h...