dimecres, 4 de febrer del 2009

Curses de trineus de gossos a Saignelegier

Mentres Catalunya estava enmig d'un temporal, la "société de développement et d'embellissement de Saignelégier" va organitzar curses de trineus de gossos.
Així que vem aprofitar la visita d'en Jose per anar a les Franches-Montagnes.Malgrat el fred, va ser una bona experiència veure tota la moguda, ja que la sort d'aquesta regió és que com no està massificada hi ha lloc per tothom i l'accés és per a tothom. Amb aixö vull dir que ho vem poder viure de molt aprop tot: estàvem a primera fila de la sortida i de tot el circuit, vem poder veure els corredors i els seus habitatges, i tota la preparació prèvia...
A més hi havia jocs, paradetes i altres espectacles per la gent. Fins i tot la mostra d'una guapíssima gossa Husky amb els seus cadells... preciosos... i molt finets!!

Per entrar en calor, una bona botifarra per dinar amb vi calent, que s'estila molt per aquí, Bèlgica i Alemnya, entre d'altres països, i entra de bé...
La història diu que les primeres traces en trineu es van originar per les tribus del Nord del llac Baïkal a Sibèria, fa 4 mil.lenis ja.