dilluns, 8 de desembre del 2008

Esquí de muntanya per les Franches Montagnes

Les Franches Montagnes és un dels 3 districts del cantó del Jura, amb capital a Saignelegier. Per tant, parlem d'una zona francòfona. Aquest es caracteritza, a diferència dels altres dos (Delémont i Porrentruy) per una altitud més elevada (entre els 900 i 1000 m) i un paisatge d'acord: prats coberts d'arbres i de pinedes, amb la presència d'estancs artificials.En aquesta àrea s'hi ha originat el cavall Franches-Montagnes, un dels darrers models de tir lleuger de l'Europa Occidental. Es tracta d'una raça polivalent, manejable, dòcil i sòlid. La capa sol ser castanya o alatzana, amb una taca blanca a la cara i, sovint, també les potes.

Donat aquest paisatge, no és estrany que aquesta àrea sigui idònia pels amants de la natura. I què millor per visitar-la que fer-ho a través de l'esquí de fons o l'esquí de muntanya... Està tot molt ben adaptat per fer-ho, tant per l'esquí, com per raquetes.
El dissabte em vaig voler estrenar en el tema, però malauradament el temps no em va acomapanyar. Ni el temps meteorològic (va estar nevant fort tot el dia) ni el temps horari (vem arribar passades les 3 de la tarda, amb la qual cosa, entre que el cel estava tapat i tinguent en compte que Suïssa es troba més a l'est, era casi fosc a l'hora que vaig acabar d'equipar-me).
Però bé, vaig poder fer algun quilòmetre, fins que la boira espesa impedia avançar amb seguretat, així que vaig haver de fer mitja-volta.

Ara, l'experiència de sentir-te tot sol perdut a la muntanya, amb les parpelles plenes de neu, sense soroll... val la pena repetir-la!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Carma tia ho estàs provant tot allà dalt...

Anònim ha dit...

joder, volia posar "Caram"...