dilluns, 8 de desembre del 2008

Esquí alpí a Bugnenets-Savagnières

Es tracta de l'estació d'esquí alpí més gran de les Franches Montagnes, tot i que, evidentment, no es pot comparar amb les dels Alps... Però està força bé, sobretot per iniciar a persones, ja que abaix és bastant pla, però per dalt trobes pistes de tots els nivells (les pistes negres no són massa difícils, però).
L'avantatge més important: el preu!! El forfait em va costar NOMÉS 22 francs, que venen a ser casi 15 euros!!

Motius:
- igual que a França, els preus dels forfaits són, en principi, ja més barats
- pels mandrosos o pels "fiesteros", a partir de les 11.30 h, 12.30 h i 13.30 h se'ns redueix el preu
- descompte per estudiants: uns 5 euros



La veritat és que ens ho vem passar pipa: el dia ens va acompanyar, havia nevat l'endemà (neu verge per un tubo!!!) i feia un sol espatarrant. Fins que la Sònia, per variar, va fer de les seves: va perdre els esquís!!!
Els esquís els vaig llogar a una botiga de Delémont on el tio em coneix (parla castellà perquè va viure 2 anys a Mèxic) i em va fer molt bon preu (20 francs per esquís i botes!! ~ 13 euros). Així que per collons havíem de trobar-los!! Ens vem haver d'esperar que tanquessin les instal.lacions, demanant a la botiga de lloguer d'esquís, als pisters, als remuntadors, al bar, a objectes perduts...
Finalment, i caigut del cel, va aparèixer un pister amb els esquís de la Sònia! Es veu que els havia trobat abandonats a una pista...



Una curiositat d'aquí són els remontadors. A la imatge de la dreta pots observar-ho. Són com "tele-arrastres", però de 2, i es posen darrera el cul. Ja els he vist en algun altre lloc que ara no recordo... (Vaquèira?) És una bona manera de conèixer gent, perquè per molt que ho intentis, és impossible evitar el contacte físic amb l'altre persona. Bé, si ho aconsegueixes, caus... I és clar, estar colze a colze amb una altra persona i no dir res és com violent, no?

1 comentari:

David 'sml' Domingo ha dit...

Ei!!

Aquests tipus de remuntadors jo els he vist al glaciar de Les Deux Alpes a França.

Ja veig que a Suïssa no pares de fer esport i muntanya ;)

Per aqui també hem començat la temporada amb molta neu, no s'havia vist això fa anys!!