dimecres, 26 de novembre del 2008

La feina

Aquest és l'edifici on em pots trobar, pel meu gust, massa hores al dia (8 hores i 36 minuts). Atencio amb els 36 minuts!! No sabíeu que els suissos eren els reis de la puntualitat...? En principi es treballen 8 h i mitja al dia (que déu ni do!) i els 6 minuts son per recuperar els dies de festa suplemetaris de Nadal... Ja son raros, ja...Total, també afegeixo una foto del meu despatxet (semblo important i tot, no?) que comparteixo amb una simpàtica companya de Neuchâtel.

Ja fa una mica més d'un mes que curro per aquestes terres... Ja puc donar una primera impressio...
Et situo: tinc un contracte de 6 mesos al Service de l'Aménagement du Territoire (SAT), dins l'administracio pública del Cantó de Jura. Ve a ser com a "Ordenació del territori" a nivell comarcal.
El projecte tracta sobre l'estudi d'àrees lliures en zones centre, d'habitatge i mixtes, de tal manera que cada poble pugui actualizar online les dades cadastrals i, alhora, tothom pugui accedir a la visualitzacio d'aquestes (ara mateix el tema cadastre a aquesta regió deixa molt que desitjar... Hi ha molts errors de topologia (les capes no quadren), hi ha duplicitats de dades (ex. una parcel.la està dotada per 2 números diferents), irregularitats (parcel.les amb la meitat edificable i l'altra meitat no, sense definir subparcel.les), manca d'estandardització de dades (a vegades es defineixen subparcel.les i a vegades no), manca de coordinació a l'hora d'actualitzar les dades, manca d'informació de no sé què perquè les dades estaven en paper a sota un edifici que es va inundar i es va perdre tota la documentació...
Resumint, un caos...)

Per dur-ho a terme, hi treballa un equip d'unes 4 persones principalment (en coordinació amb altres entitats): un urbanista-arquitecte (Alain, el meu tutor i coordinador del projecte: un tio d'uns trenta i pocs anys -ara, que aquí la gent enganya... es conserven realment molt bé...-), dos informàtics (pel tema de bases de dades i programació) i un tècnic en GIS (actualització de dades i elaboració de capes i mapes, principalment). De fet, tot plegat és més complicat que tot això, pero encara no domino massa... i a més, massa avorrit...

De moment tampoc he fet massa cosa, proporcionalment a les hores que m'hi passo al despatx: he treballat amb bases de dades, he fet algun mapito, alguna capa, un mini aplicatiu, anàlisi de dades, cerca d'errors, elaboració de taules i gràfics, preparació de dossiers per reunions, copy-paste... i navegació per internet les hores que tinc mortes... ;-)