diumenge, 26 d’octubre del 2008

Via Ferrata Moléson

El passat dissabte 18 d'octubre ens vem animar amb la Justine (la noia belga) a provar una de les més ben considerades via ferrata de Suïssa (deixant de banda la dels Alps) amb el Centre Alpinista de Delémont, format per gent del mateix poble i de Fribourg, principalment, que ens van acollir amb els braços oberts.
Aquesta ferrata es troba entre el llac Leman (Lausanne) i el petit i emblemàtic poblet de Gruyères (sí, el del formatge! Però, erròniament, la majoria dels que no som suïssos atribuim aquest nom al formatge de forats... El de forats, pels que no ho sabíem abans, és l'"emmental").
Podria explicar les moltíssimes varietats de formatges deliciosos que estic descobrint, però ho deixaré per un altre dia... Que el tema és llarg...
Avui vull apropar-te a aquesta via...
Es tracta d'una ferrata llarga, amb una aproximació d'uns 15 min, una ascenció d'unes 2 hores i mitja amb 2 trams (un de dificultat baixa/mitjana -esquerra- i l'altre de dificultat mitjana amb algun trosset de dificultat elevada -dreta-, però el grau de dificultat ve donat perquè tira una mica de braços i que es troba a la part final, la qual cosa, pels patirdors d'alçada, els pot incomodar una mica...
I quan ja sembla acabar perquè acaba el ferro i s'arriba a una creu, encara falta caminar una bona estona fins al punt més alt, on trobem un restaurant, un funicular (per on van pujar els acomapanyants d'alguns aventurers) i el camí per baixar fins al pàrquing.
Nosaltres vem fer parada al restaurant, per menjar una merescuda fondue de formatge... Mmm... Qué bona!!
Llàstima que encara faltava el camí de baixada (unes 2 hores) que vem haver de fer amb l'estómac ple...




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com podeu veure la nostra amiga no deixa de sorprendrens, quina aventurera que estas feta!!!
(Put)

Unknown ha dit...

Estheeeeeeeerrrrrrrrr!!!! Qué tal noia, com va tot??? Ja veig que no pares quieta :)
Com està tot allò de neu?? Per aqui tot just comença a nevarrr (la cota ha baixat en alguns punts fins a 500m!!).
Crec que en un parell de dies podré anar a treballar esquiant!
Cuida't!!!
(Raül)

Anònim ha dit...

Ei! Qué tal? Esther veig que t'han agradat molt les fondies...

Pinta molt bé aquesta ferrata llàstima que no tinguis més fotos!
Petons
(Rubén i Mirza)